website Baker

Website Baker (eigen notatie [1] ) is een gratis web content management systeem (WCMS), die in de server-side scripting taal PHP en de database MySQL gebaseerd. Het is vooral bedoeld voor het creëren van kleine en middelgrote internetsites. WebsiteBaker moet een “eenvoudig gebruik” mogelijk maken. [2] Het heeft een automatische installer en een pakkende, grafische gebruikersinterface , die ook beginnende computergebruiker en minder ervaren gebruikers, inhoud of zal toestaan informatiepubliceren op internet. In Duitstalige landen is de software een van de 10 web content managementsystemen met het hoogste marktaandeel. [3]

Geschiedenis

Het WebsiteBaker CMS werd in 2004 uitgegeven door Ryan Djurovich. De eerste aankondiging van WebsiteBaker was de release van versie 2.2.0 op 14 december 2004. [4] Deze uitgave introduceerde pagina’s, secties en meertaligheid op meerdere niveaus, evenals de eerste extensies.

Op 4 september 2005 Ryan Djurovich aangekondigd in het forum van de WB een aantal punten: [5] Een non-profit organisatie genaamd “open source Bakkerij” (dat was echter niet vastgesteld) moet verantwoordelijk zijn voor Website Baker zijn, teams nu verzorgen van de verdere ontwikkeling Het CMS werd ook door Sourceforge overgenomen en voorzag in een eigen versiebeheer ( Subversion ).

De aankomende versie 2.6.0 is uitgebracht op 28 november 2005. [6] Dit was de eerste versie die door de community werd ontwikkeld.

16 november 2008 Ryan Djurovich aangekondigd dat de Website Baker CMS moet worden gedeeld door een open discussie met de gemeenschap in twee verschillende projecten: PlatformRAD Open Source Edition (OSE, die nu zelf EdgeCMS oproepen) zal verder worden ontwikkeld door de oprichter en ondersteuningen maar de WebsiteBaker-community blijft bij de naam. Dit werd gedaan om problemen met toekomstige versies van het CMS te voorkomen, was ook onenigheid over een aantal geplande verbeteringen.

WebsiteBaker’s leidende rol werd nu overgenomen door Matthias Gallas, die ontslag nam op 19 augustus 2009 nadat versie 2.8.0 was uitgebracht.

Een dag later, de oprichting van WebsiteBaker Org e. V. aangekondigd. [7] [8] De bestuursleden zijn Dietmar Wöllbrink, Ruud Eisinga en Klaus Weitzel. [9]

Na het ging om de gemeenschap om meningsverschillen over de toekomstige ontwikkeling richting van Website Baker, de kern van 2.8.1, 2.8.2, en delen van enige bestaande in de SVN versie 2.9.0.dev was het begin van een Forks genaamd ‘Lepton CMS’ gebruikt. [10]

WebsiteBaker 2.8

De stabiele versie 2.8 werd vrijgegeven op 15 augustus 2009. Naast een aantal bugfixes zijn nieuwe functies geïmplementeerd, waaronder droplets . De versie maakt gebruik van jQuery en codepress voor syntax highlighting. Het administratiegebied kan worden aangepast via skins .

Versie 2.8.2 werd vrijgegeven op 25 juli 2011. Het is begonnen met het opwerken van de oude codebasis en het vervangen door nieuwe technieken.

Versie 2.8.3 werd vrijgegeven op 11 februari 2012. Er zijn belangrijke wijzigingen aangebracht met betrekking tot de beveiliging van het CMS. Aangezien de release van versie 2.8.4 niet kon worden geïmplementeerd, werd versie 2.8.3 SP3 [11] in augustus 2014 vrijgegeven. Dit was nodig vanwege de release en het gebruik van de nieuwere versies van PHP [12] . Op 24 mei 2015 is de release van versie 2.8.3 SP4 [13] ; De prioriteit is om het systeem om te zetten naar UTF8 en MySQLi. Op 20 december 2015, de versie is 2.8.3 SP5 [14] Ten slotte is de versie 2.8.3 SP6 en maart 2016 [15] . Op 6 augustus 2016 is de versie WebsiteBaker 2.8.3 SP7 uitgebracht [16], vanaf vandaag, de laatste van de 2.8.3-serie. De belangrijkste onderdelen zijn de voltooiing van de code conversie naar PHP 7.x, de opstelling van de kern en de modules voor het gebruik van TWIG, een eigen PHP error logging en het gebruik van een Vertalen klasse die de vertaling van de taal variabelen in de kern en de add-ons vergemakkelijkt , Het pakket bevat ook een volledig opnieuw ontworpen backend-thema en een responsieve frontendsjabloon.

WebsiteBaker 2.10

WebsiteBaker 2.10.0 is de opvolger van de 2.8.3er-serie en werd uitgebracht op 4 maart 2017. Minimumeis is PHP 5.6, waarin de nieuwste PHP-versie van de provider wordt aanbevolen. WB 2.10.0, net als PHP, vertrouwt op het consistente gebruik van UTF-8 en bevat alles wat is verschenen sinds het begin van de release van WebsiteBaker 2.8.3 in 2009 (servicepacks, patches, fixes, enz.). Een native error logging is geïmplementeerd, wat de reparatiemogelijkheden en ondersteuning zal vereenvoudigen en verbeteren. Opnieuw geactiveerd was het openbare redmine-systeem [17] , dat in het recente verleden alleen toegankelijk was voor het ontwikkelingsteam.

Systeemvereisten

WebsiteBaker vereist webhosting met ondersteuning voor de PHP- tolktaal en het MySQL- databasemodel . Hier PHP zou de sessie ondersteuning ingeschakeld en de veilige modus moet worden uitgeschakeld of de provider heeft de betreffende gebruiker toegekende rechten. De internetprovider kan deze instellingen meestal uitvoeren, tenzij u een eigen webserver beschikbaar heeft.

Publiek

De echte doelgroep bestaat uit:

 • Freelancers en webdesignbureaus die hun klanten een eenvoudig te gebruiken systeem willen bieden waarin ze eenvoudig kunnen worden geïntroduceerd.
 • Personen die hun eigen homepage willen maken
 • Clubs en groepen, waar meerdere mensen gemakkelijk de pagina-inhoud van over de hele wereld kunnen maken en bewerken
 • Kleine en middelgrote bedrijven
 • Organisaties en scholen

Grote bedrijven of websites die bedoeld zijn voor duizenden geregistreerde gebruikers tellen niet direct mee voor de doelgroep. Hoewel er geen beperkingen zijn voor zover het paginanummer of het aantal gebruikers betreft, zou het gebruik van keuzelijsten de administratie verwarrend kunnen maken. Oplossing maak dan speciale modules, zoals gebruikersbeheer .

Functies

WebsiteBaker heeft veel functies om een ​​dynamische webpagina te maken , waarbij altijd geprobeerd wordt om “gebruiksgemak” te behouden. Dit kan alleen worden bereikt door niet te worden “overladen” met functies.

Functies

 • Eenvoudig te gebruiken interface
 • Ondersteuning voor het uitvoeren van meerdere internetsites
 • Mogelijkheid om een ​​volledig toegankelijke frontend te maken
 • Ondersteuning voor meertaligheid
 • Bestands- en mediabeheer
 • Op sjablonen gebaseerde pagina-uitvoer, aanpasbaar per pagina
 • Interface voor uitbreidingen
 • Creatie van gebruikersgroepen
 • Op groepen gebaseerd autorisatiesysteem (elke afzonderlijke pagina kan worden gespecificeerd)
 • Controle van WebsiteBaker en volledige creatie en bewerking van pagina’s via het administratiegebied ( back-end )
 • Het gebruik van CAPTCHA in de front-end (het toegankelijk voor gasten en bruikbare deel van de site) om te voorkomen dat spam
 • Faciliteiten voor registratie, registratie en wachtwoordherstel van gebruikers
 • Tijdzones instellen, weergavenamen, taalinstellingen, tijd- en datumnotatie voor elke gebruiker
 • Aanpassing van extensies voor elke afzonderlijke pagina mogelijk
 • WYSIWYG – HTML-editors voor het admin-gebied

Extensies (Modules)

De groeiende community van gebruikers van WebsiteBaker bouwt en beheert een aantal modules, waarvan sommige standaard worden geleverd met WebsiteBaker. Deze extensies zijn allemaal gratis beschikbaar en zullen pas na succesvolle verificatie beschikbaar worden gemaakt op de officiële “Addon” -website .

Onder de uitbreidingen zijn:

 • Integratie van bekende webgalerijen , internetfora en WYSIWYG – HTML-editors voor het admin-gebied
 • Verdere uitbreidingen zoals gastenboek , downloadgebied en nog veel meer

Modules kunnen worden geüpload via het administratiegebied in de vorm van een ZIP- bestand; de installatie is automatisch. De activering van de modules vindt dan plaats bij het aanmaken van een nieuwe pagina, waarbij de invoer “Type”: de module kan worden geselecteerd. Bovendien kunnen de meeste extensies eenvoudig worden verwijderd.

Het maken van modules gebeurt met de scripttaal PHP . Deze kunnen relatief eenvoudig worden gemaakt, maar enige ervaring met het gebruik van programmeertalen moet beschikbaar zijn.

Ontwerpsjablonen

Er zijn talloze ontwerpsjablonen (ook sjablonen genoemd ) die voor elke gemaakte pagina afzonderlijk kunnen worden ingesteld. De sjablonen worden gemaakt met de talen HTML , CSS en PHP . De strikte scheiding van inhoud en ontwerp is gegarandeerd en het kan bijna helemaal gratis zijn om het ontwerp aan te passen. Het is alleen nodig om een CSS- en een PHP- bestand te maken.

Vanaf versie 2.8 kan het volledige administratiegebied van WebsiteBaker volledig worden aangepast en uitgebreid zonder de eigenlijke PHP-bestanden te wijzigen.

Druppeltjes

Droplets zijn geïntroduceerd met versie 2.8 en kunnen overal worden geplaatst – in de WYSIWYG-editor, in een ontwerpsjabloon of in een extensie. Het zijn PHP-codes die in het administratiegebied zijn gedefinieerd en worden gebruikt binnen vierkante haken.

Gemeenschap

De community groeit, er zijn meer dan 7100 geregistreerde leden op het ondersteuningsforum in augustus 2011. [18] Er zijn ongeveer 41 teamleden, verdeeld over vier teamgroepen en negen teams. Het team varieert van vertalers tot IT-specialisten in ontwikkeling.

Er zijn ook verschillende ondersteuningsforums en websites.

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ Veelgestelde vragen
 2. Spring omhoog↑ http://www.drweb.de/magazin/website-baker-flexibel-und-einfach-zu-bedienen/ , opgehaald op 24 juni 2013.
 3. Spring omhoog↑ http://www.webkalkulator.com/cmsvergleich , opgehaald op 24 juni 2013.
 4. Spring omhoog↑ Changelog van sourceforge.org
 5. Jump up↑ Aankondiging door Ryan Djurovich over de toekomst van WebsiteBaker
 6. Spring omhoog↑ WebsiteBaker 2.6.0 vrijgegeven
 7. Spring omhoog↑ WebsiteBaker Org e. V.
 8. Spring omhoog↑ De WebsiteBaker Org e. V. de charitatieve status wordt erkend
 9. Spring omhoog↑ Opdruk van websitebaker.org
 10. Spring omhoog↑ Lepton CMS
 11. Spring omhoog↑ Versie 2.8.3 SP3
 12. Spring omhoog↑ Download PHP-versies
 13. Spring omhoog↑ Versie 2.8.3 SP4
 14. Spring omhoog↑ http://websitebaker.org/pages/posts/websitebakerversion2.8.3sp5published2.php
 15. Spring omhoog↑ http://wiki.websitebaker.org/doku.php/en/downloads
 16. Spring omhoog↑ http://forum.websitebaker.org/index.php/topic.29355.msg205822.html#msg205822 Versie 2.8.3 SP7
 17. Spring omhoog↑ Redmine
 18. Spring omhoog↑ Forumstatistieken (toegankelijk op 9 augustus 2011)