UseModWiki

UseModWiki is een eenvoudige en kleine gratis wikisoftware die zonder veel training kan worden gebruikt.

UseMod wikis gebruiken meestal CamelCase om referenties te maken, wat niet verplicht is.

Technologie

UseMod heeft geen database nodig omdat het de artikelen opslaat in de vorm van tekstbestanden, bijvoorbeeld op de Apache HTTP Server . Omdat er geen ingewikkelde configuratie nodig is, wordt UseMod vooral gebruikt voor kleine wiki-projecten.

De software is geschreven in Perl en er zijn veel patches om verschillende extra functies mogelijk te maken.

Geschiedenis

UseMod bestaat sinds 1999 en werd geschreven door Clifford Adams. Het leende van AtisWiki door Marcus Denker en CvWiki geschreven door Peter Merel. De CvWiki zet tekstbestanden in de software CVS , die als een kenmerk van “WayBackMode” (= de weergave van een pagina op een eerder tijdstip weergeven) is toegevoegd. Usemod implementeert aan de andere kant versiebeheer zonder CVS.

De laatste versie 1.0.5 werd uitgebracht in augustus 2009. Vooral de syntaxis van UseMod en de bijbehorende patches en klonen hadden een grote invloed op de ontwikkeling van andere wiki’s. Zo kan bijvoorbeeld MediaWikisyntactisch zeer vergelijkbaar met UseMod omdat de Wikipedia gebruikt in de beginjaren ook UseMod.

De meest populaire door UseMod aangedreven wiki is de MeatballWiki , die de ontwikkeling van de UseMod-software enorm heeft beïnvloed.