TinyMCE

TinyMCE ( Tiny M oxiecode C nhoud E ditor) is een op JavaScript gebaseerde gratis WYSIWYG -editor voor webapplicaties. TinyMCE werd voor het eerst uitgebracht op 11 maart 2004 in versie 1.0 onder de LGPL .

Met de hulp van TinyMCE is het mogelijk om pagina’s en bijdragen te schrijven zonder HTML- kennis. In dit geval wordt de invoer door de gebruiker in realtime omgezet in een tekstvak van JavaScript in HTML-code en uitgevoerd als een voorbeeld. De operatie is sterk gericht op Microsoft Word .

TinyMCE is geïntegreerd in sommige inhoudbeheersystemen als een editor of als een installeerbare extensie. In Contao , Joomla , WordPress , Plone etc.

Vereisten

Om TinyMCE te gebruiken, is een browser met JavaScript aan de clientzijde vereist. Aan de serverzijde heeft TinyMCE geen speciale vereisten, als er geen plug-ins vereist zijn.

De extensies die door Moxiecode worden verstrekt (bijv. PHP Spellchecker, MCImageManager en MCFileManager) vereisen echter scripting-talen op de server.

Functies

Afhankelijk van de configuratie en plug-ins, kan TinyMCE tekst opmaken, afbeeldingen insluiten of volledige tabellen maken. De functionaliteit kan individueel worden geconfigureerd, omdat het mogelijk is om functies afzonderlijk te activeren.