Shopware

Shopware is een modulair onlineshop-systeem dat sinds 2004 in Duitsland is ontwikkeld . Het is beschikbaar als open source – software , alsmede in de commerciële edities beschikbaar.

Het programma kan worden uitgebreid in zijn functies door de installatie van extra plug-ins. Een open API kan worden gebruikt om systemen van andere aanbieders aan te sluiten, zoals betalingsdiensten of goederenbeheersystemen. Het systeem is multisho-geschikt, dus het kan verschillende winkels op verschillende domeinen binnen een installatie genereren. Multi-tenancy (volledige scheiding van multishops in het administratiegebied) bestaat niet standaard, maar kan in het cluster worden bereikt.

Edities

Community-editie

De Community Edition werd geïntroduceerd in eind 2010 en is een gratis, quelloffenene online winkel software op dezelfde technische basis als de commerciële edities. Hoewel de broncode werd vrijgegeven in 2010, met de release van versie 4 op 28 augustus 2012, werd de software onder de AGPL3-licentie geplaatst . Sjablonen zijn onderhevig aan de Apache 2.0-licentie .

Voor de gratis software biedt de fabrikant geen garantie en geen ondersteuning / onderhoud, maar een wiki en een forum zijn beschikbaar. De Community-editie is niet beperkt in functionaliteit en kan een onbeperkt aantal categorieën, artikelen en klanten beheren. Een upgrade naar de betaalde edities is mogelijk. De Community-editie kan worden uitgebreid met gratis en betaalde plug-ins van de Community Store.

Professionele editie

De Professional-editie is een commerciële licentie. Naast de basisfunctionaliteit van de Communityeditie bevat het extra functies zoals storytelling, digitale publicatie en een intern ERP-systeem. Klanten met deze editie hebben bovendien recht op garantie en het is mogelijk om ondersteuning en onderhoud van de fabrikant te vragen. [3]

Professional Plus-editie

Met versie 5 heeft Shopware een Professional Plus Edition geïntroduceerd naast de Professional-editie. Dit omvat alle functies van de Professional Edition en alle zogenaamde “Premium Plugins” van the shopware AG. Deze voegen talloze extra functies toe aan de winkel in het marketinggebied. [4]

Enterprise Edition

Kortom, de Shopware Enterprise Edition heeft dezelfde functionaliteit als de Professional Plus Edition en verschilt hoofdzakelijk doordat deze het mogelijk maakt om grote hoeveelheden verkeer af te handelen. Bovendien krijgen gebruikers van deze licentie een toegevoegde waarde in de vorm van 24/7 ondersteuning voor ontwikkelaars, persoonlijk advies en integratie van verkopers. [5]

Extensies

Voor Shopware zijn er bijna 1.700 plug-ins , [6] u. a. van de gebieden van administratie, evaluaties, talen, reclame en marketing evenals sjabloon en ontwerp. Er zijn ook interfaces met ongeveer 50 betalingsdienstaanbieders en verschillende goederenbeheersystemen. Het maken van eigen plug-ins is mogelijk. [7]

Tot versie 3.5.7 waren verschillende functies opgenomen als modules in de programmeerkernel en werden ze alleen vrijgegeven door een licentie. Vanaf versie 4 zijn deze functies beschikbaar als plug-ins (“premium plug-ins”). Hoewel de Enterprise-edities al alle modules bevatten, kunnen de Community-editie en de Professional-editie worden uitgebreid met verschillende functionele modules.

Shopware biedt de mogelijkheid om facturen en leveringsbonnen aan te maken; Functies zoals inkoop of financiële administratie zijn echter niet geïntegreerd. Daarom worden interfaces met verschillende goederenbeheersystemen aangeboden.

Met de “bepado” -extensie kunnen winkeliers producten van hun assortiment via een gedecentraliseerde marktplaats verkopen aan andere exploitanten van winkels. De marktplaats biedt een B2B- platform voor groothandels en online retailers in de stijl van een sociaal netwerk, waar gericht zoeken naar producten mogelijk is en productgegevens en beschrijvingen automatisch kunnen worden overgenomen.

Technologie

Shopware is ontwikkeld in de programmeertaal PHP . De basis hiervoor is het framework “Enlight”, een fabrikantspecifieke aanpassing van het Zend Framework . Als de database is een relationele MySQL vereist database.

De software volgt, evenals het sjabloonontwerp, het ontwerppatroon van de Model View Controller . De basisstructuur voor de sjablonen vormt met 960.gs een gestandaardiseerd ontwerpraster voor weblay -outs. Als kader voor de sjabloon is Smartygebruikt voor de ontwikkeling van JavaScript componenten jQuery en Ext JS . [7]

Voor versiebeheer wordt een Git- repository gebruikt, die ook beschikbaar is op GitHub . Foutmeldingen kunnen via Jira worden gecommuniceerd. [8]

Voor de ontwikkeling van API- gebaseerde diensten bestaat een SDK voor de programmeertaal PHP , die ook op Github. [9]

Versiegeschiedenis

De release van versie 1 vond plaats in 2004.

Versie 3.0

Releasedatum 10 november 2008

Met versie 3.0.3 werden de RMA- en servicefuncties gebundeld in de module “Ticket System / CRM”. Ook een abgeschafftes alweer in versie 3.5 Premium module is opgezet zijn functies alleen voor gebruikers van een servicecontract beschikbaar waren.

Versie 3.5

Uitgavedatum 19 oktober 2010

Nieuwe functies van versie 3.5 waren in het bijzonder een volledig herziene sjabloon en het beschikbaar stellen van een opensource Community-editie. Binnen 5 maanden waren er 3.500 nieuwe installaties van de software. [10]

Er is een cachingconcept op meerdere niveaus gebruikt en een plug-insysteem met geïntegreerde haken en gebeurtenissen . Hierdoor konden ontwikkelaars nieuwe functies ontwikkelen via plug-ins zonder tussen te komen in de programmeerkernel. Vanaf versie 3.5.4 werden de hookpoints verbroken.

Versie 4.0

Releasedatum 28 augustus 2012

Met de gepubliceerde 28 augustus 2012 Versie 4.0-software was een AGPL licentie beschikbaar, waardoor het officieel Open Source . [11] Belangrijke wijzigingen zijn onder meer: [12]

 • De vorige modules zullen in de toekomst beschikbaar zijn als plug-ins.
 • De modules voor het configureren van varianten en voor het exporteren van gegevens naar zoekmachines zijn geïntegreerd in de software.
 • De zoekfunctie is geüpgraded en er is een HTML-nieuwsbrief geïntegreerd.
 • Een mediamanager beheert afbeeldingen, films en andere media centraal via slepen en neerzetten.
 • Een resterende API biedt verzamelde functies voor het aansluiten van externe software.
 • Belangrijke elementen zoals de call-to-action knoppen, de navigatie, zoeken of zelfs de invoervelden, bijvoorbeeld tijdens het afrekenproces, zijn geoptimaliseerd voor tablet-pc’s. Op dezelfde manier worden vingerbewegingen ondersteund.
 • De snelheid van de community en de Professional-editie is verhoogd door een nieuwe cachelaag te gebruiken. [13]

Versie 5.0

Releasedatum 27 april 2015

Begin maart 2015 [14] werd Shopware 5 officieel aangekondigd, dat werd gepresenteerd als onderdeel van een roadshow in geselecteerde Duitse bioscopen. Op 27 april 2015 is versie 5.0.0 definitief vrijgegeven. De versie bevat een volledig herziene frontend, die is ontworpen om responsief te zijn .

Kritiek

Toen de Communityeditie werd geïntroduceerd, was er ook kritiek op Shopware: “Ik vind het minder overtuigend dat alle gebruikers van het systeem zich centraal moeten registreren om Shopware te kunnen gebruiken. Het besluit om essentiële functies zoals zoeken en filternavigatie in betaalde modules uit te besteden, zal zeker voor controverse zorgen. ” [15] Gedeeltelijk reageerde op deze kritiek, waarbij bijvoorbeeld de registratie van een winkel alleen nodig is als u de community store gebruikt willen.

Zie ook

 • Magento
 • PrestaShop

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ en.community.shopware.com .
 2. Spring omhoog↑ api.github.com . (toegankelijk op 19 november 2017).
 3. Spring omhoog↑ Professional Edition , Shopware Website, toegankelijk op 8 februari 2017.
 4. Spring omhoog↑ Professional Plus Edition , Shopware Website, beschikbaar op 8 februari 2017.
 5. Spring omhoog↑ Enterprise Edition , Shopware Website, toegankelijk op 8 februari 2017.
 6. Jump up↑ Word lid van onze familie – Shopware Community | Knowledgebase Homepage van de Site Shopware Community, toegankelijk op 12 maart 2016.
 7. ↑ Springen naar:a b Modules voor PHP-gebaseerde e-commerce systemen review , PHP Magazine, maart 2012, bekeken op 13 juli 2012.
 8. Spring omhoog↑ GitHub.com – Shopware Repository. Betreden op 30 april 2016 .
 9. Spring omhoog↑ GitHub.com – Shopware SDK. In: GitHub. Betreden op 14 juni 2016 .
 10. Spring omhoog↑ Geschiedenis www.shopware.de, bekeken op 14 mei 2012.
 11. Spring omhoog↑ shopware lanceert versie 4 in augustus 2012 , internetwereldbedrijf, bekeken op 17 mei 2012.
 12. Jump-up↑ Shopware vandaag beschikbaar , Falk Hedemann in t3n, 28 augustus 2012, bekeken op 1 september 2012.
 13. Jump up↑ Shopware 4 Nieuwe software voor webwinkelaanbieders Channelpartner.de, 28 augustus 2012, bekeken op 1 september 2012.
 14. Jump up↑ http://www.shopware.de/shopware-5-bald-im-kino-sei-dabei/ Announcement shopware.de, 2 maart 2015, bekeken op 9 maart 2015
 15. Jump-up↑ Shopware: het vierde open-sourcealternatief onder het vergrootglas op: excitingcommerce.de , te bekijken op 17 mei 2012.