Serendipiteit (software)

Serendipity (kortweg “s9y”) is een PHP- gebaseerd weblog-publicatiesysteem dat verschillende databasebeheersystemen ondersteunt . Serendipity wordt vrijgegeven als gratis software onder een BSD-licentie .

Geschiedenis

Serendipity werd in de winter van 2002 opgericht door Jannis Hermanns onder de naam jBlog . Vanwege een naamconflict met een bestaand weblog-publicatiesysteem, bracht Sterling Hughes de naam Serendipity in het spel. Het voorstel is gebaseerd op een essay van Sam Ruby [1] en door actrice Salma Hayek in de film Dogma gespeeld stripper. De korte vorm s9y is gebaseerd op korte vormen zoals l10n , waarbij het getal 9 staat voor het aantal weggelaten letters.

Functies

Serendipity is met de gebruikers met name als gevolg van de selectie van plug-ins (bijv. Wat podcasting , galeries , meertaligheid , Textile markup) en Smarty gebaseerde Template Engine populair. Verder is een ingesloten operatie in bestaande websites mogelijk ( Embed -Option ), evenals de werking van meerdere weblogs onder hetzelfde adres ( gedeelde optie). Sinds de release van een plug-in voor het maken en beheren van statische pagina’s, kan Serendipity ook worden gebruikt als een contentbeheersysteemworden gebruikt. Vooral op prijs gesteld is het eenvoudig maken van sjablonen en het gebruiksvriendelijk instellen van nieuwe pagina’s.

Literatuur

  • Garvin Hicking: (2008) Serendipiteit. Individuele weblogs voor beginners en professionals. 1e editie – Open Source Press ISBN 978-3-937514-54-3

Webkoppelingen

  • Serendipity
  • Blog van de ontwikkelaars
  • Serendipity-sjablonen
  • Gratis online artikel op ADMIN magazine

Referenties

  1. Spring omhoog↑ Essay van Sam Ruby , 13 maart 2002.