PrestaShop

PrestaShop is een Europese open source – e-commerce platform met aanspraken op dit moment meer dan 250.000 installaties. [2] Het werd vrijgegeven op 1 augustus 2008 in versie 1.0 en valt onder de Open Software License Version 3.0.

Technologie

PrestaShop-beheergebied

PrestaShop is gebaseerd op de PHP- scripttaal en gebruikt het MySQL- databasesysteem om de gegevens op te slaan. Het is ontworpen om de scheiding van functie en presentatie mogelijk te maken. Het maakt gebruik van sjablonen op basis van Smarty , die kunnen worden gebruikt om het uiterlijk eenvoudig te wijzigen. Deze kunnen vrijelijk worden aangeboden door ontwikkelaars of worden aangeboden of gekocht op de Prestashop Addons-marktplaats.

Bovendien is het systeem zeer modulair en dus grondstofvriendelijk. Functies en uitbreidingen kunnen daarom worden toegevoegd of verwijderd door afzonderlijke modules te installeren of de-installeren. Zowel de verschillende betaalmethoden als de verzendaanbieders zijn geïntegreerd via modules.

Geschiedenis

Prestashop is oorspronkelijk gestart van november 2005 tot februari 2007 bij Epitech , School of Computing, als een project van vijf jonge studenten. Dit waren M. Morel, M. Saintot, M. Da-Silva, M. Borde en B. Lévêque. Igor Schlumberger van LeGuide was de supervisor van dit project.

Het oorspronkelijke project, vertaald in twee talen (Frans, Engels), heette phpopenstore (POS). De ontwikkelaars besloten om het concept van de winkeloplossing als open source-project te realiseren. Het is ontwikkeld in nauwe samenwerking met verschillende kleine retailers.

Het bedrijf werd opgericht Prestashop 2007 in Parijs, Frankrijk, door Igor Schlumberger en Bruno Lévêque (CEO). [3]

Het aantal medewerkers groeide met PrestaShop tussen mei 2010 en april 2012 met 17 medewerkers tot meer dan 100 met de oprichting van de tweede kantoor in Miami. [4]

In maart 2014 ontving PrestaShop een ronde van financiering van 9,3 miljoen euro om de groei te versnellen en internationalisering. [5]

PrestaShop Cloud januari werd in 2015 en is een self-hosted oplossing van open source – e-commerce platform.

Volgens de gegevens van het marktaandeel van de website BuiltWith.com binnen de PrestaShop e-commerce sites die open source, 20% gebruiken. [6]

Talen

PrestaShop is vertaald in meer dan 60 talen. Onder andere: Arabisch, Argentijns, Bulgaars, Chinees, Deens, Duits, Engels, Ests, Fins, Frans, Galicisch, Georgisch, Grieks, Hebreeuws, Indonesisch, Italiaans, Catalaans, Lets, Litouws, Noors, Perzisch, Pools, Portugees, Portugees-Braziliaanse, Roemeens, Russisch, Slowaaks, Spaans, thais, Turks, Oekraïens en Vietnamees.

Vereisten van Duits recht

GermaNext

GermaNext is een module voor PrestaShop, een complete Duitse vertaling van het winkelsysteem. Bovendien wordt de standaardinstallatie uitgebreid om te voldoen aan de Duitse wet- en regelgeving. De module is ontwikkeld door het bureau Silbersaiten[7] Deze module was voorheen alleen beschikbaar met de kosten, ondertussen, is ook een gratis community editie, die afziet van het comfort functies, zoals een installatie routine. [8] GermaNext is al grotendeels voorbereid op certificering door Trusted Shops .

Duitse editie (tot versie 1.3.7)

PrestaShop biedt in zijn standaardversie niet alle vereisten van de Duitse wetgeving, bijvoorbeeld ontbreekt de ondersteuning van de intrekkingsinstructie. Deze gaten waren gedeeltelijk gesloten tot de versie van de Duitse gemeenschap onder de naam Duitse editie. Dit zal echter niet meer worden ontwikkeld vanaf versie 1.3.7.

vanaf versie 1.6.0

GermaNext en GC German hebben onlangs afgesproken om gezamenlijk een module op de Duitse markt te brengen, die inspeelt op de speciale behoeften van Duitse winkelbedrijven. [9]

vanaf versie 1.6.1

Van deze versie biedt PrestaShop SA een eigen oplossing om te voldoen aan de wettelijke vereisten van de Duitse markt. [10]

Zie ook

 • Magento
 • Shopware

Webkoppelingen

 • Officiële website (meertalig)

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ Download PrestaShop. Betreden op 11 september 2017 (Duits).
 2. Spring omhoog↑ Beschrijving op Prestashop.com
 3. Jump up↑ Interview met oprichter Bruno Lévêque in de handel van Capitaine
 4. Spring omhoog↑ http://www.enterpriseflorida.com/news/france-based-prestashop-opens-first-us-office-creates-85-jobs-in-miami/
 5. Spring omhoog↑ http://www.finsmes.com/2014/03/prestashop-raises-9-3m-in-series-b-funding.html
 6. Spring omhoog↑ Open Source-technologieën Web Usage Statistics. In: trends.builtwith.com. Betreden op 12 januari 2017 .
 7. Spring omhoog↑ shopanbieter.de
 8. Spring op↑ shop operator.info
 9. Spring op↑ shop operator.info
 10. Spring omhoog↑ PrestaShop-persbericht