PostNuke

PostNuke is een vrij beschikbaar Web content management systeem (WCMS) geschreven in PHP en gelicenseerd onder de GNU General Public License (GPL). Het project is nu beëindigd. Het team van ontwikkelaars heeft Postnuke met Zikula een nieuw project op een geheel nieuwe code base begint. Maar het is mogelijk om inhoud van Postnuke-sites te importeren. Ondersteuning voor de update is verlopen in juni 2009.

PostNuke is modulair. Extra functies kunnen worden gebruikt door het installeren van extra modules, zoals artikelen, weblinks, downloads, indienen, afbeeldingsgalerijen, fora etc. PostNuke een kern, naast de application programming interface ( API ), de ADOdb (-Datenbankabstraktion waarbij toekomst, naast MySQL andere databasesystemen worden ook ondersteund) en Smarty -basierendem templaat bevat ook een uitgebreide beveiliging, gebruikers- en groepsbeheer.

Het project is gericht op professioneel gebruik, naast het klassieke domein van de privé- homepage of kleine gemeenschap. De introductie van het xanthia sjabloonsysteem was van groot belang voor het project. Hierdoor kan inhoud grotendeels gescheiden worden van de lay-out.

PostNuke, oorspronkelijk afkomstig uit PHP-Nuke , kreeg aanvankelijk de reputatie van instabiliteit en beveiligingsfouten. Om dit tegen te gaan, zijn de programmeurs volgens hun eigen verklaring zeer bezorgd over veiligheid en stabiliteit. Documentatie en ondersteuning zijn beschikbaar in de Duitstalige gemeenschap en op het internationale ondersteuningsgebied. De nieuwe versie 0.8 is volledig opnieuw ontworpen, zodat het concept en de volledige broncode van PHP-Nuke verschillen. Daarom zal het in de toekomst onder de naam Zikula worden vrijgegeven.

Organisatie

Achter PostNuke staat een grote internationale en een sterke Duitse gemeenschap. In juni 2004, na het voorbeeld van de Apache Foundation, werd de PostNuke Software Foundation opgericht als een liefdadigheidsorganisatie in de VS. Met de stichtende leden Harry Zink, Vanessa Haakansson, Mark West, Karma Dordrak en de Duitse PostNuke e. V. , de Stichting staat niet alleen voor stabiliteit, maar dient ook als aanspreekpunt voor juridische vragen of donaties.

Sommige van de belangrijkste Duitse ontwikkelaars staan ​​ook bekend als PostNuke e. V. georganiseerd. De vereniging zorgt niet alleen voor de ontwikkeling, maar ook voor de Duitstalige documentatie en de ondersteuning op het forum. Uiteraard is lidmaatschap niet vereist voor deelname aan de Duitstalige gemeenschap – lidmaatschapsbijdragen en donaties worden echter geïnvesteerd in de promotie van het project en kunnen daarom ook worden beschouwd als een bijdrage aan de ontwikkeling.

In augustus 2004 organiseerde de vereniging de eerste Europese PostNuke-bijeenkomst in Stuttgart, waar ontwikkelaars en gebruikers uit Duitsland, Engeland, België, Denemarken en Beieren twee dagen lang de toekomst van hun systeem ontmoetten. De nieuwe editie van de pnMeeting voor ontwikkelaars en gebruikers in augustus 2005 toonde vooral de groeiende belangstelling van commerciële gebruikers in PostNuke. Dit succes is gevolgd, waardoor pnMeeting een integraal onderdeel wordt van de PostNuke-community. In 2007 vond het plaats op de Universiteit van Osnabrück en werd de aandacht gericht op de nieuwe generatie van de aankomende versie .8.

Naam wijzigen

In juni 2008 werd PostNuke Zikula . De naam Zikula [sikula:] komt van de Zulu-taal en betekent zoiets als “snel” en “gemakkelijk”. De naam heeft ook het vorige CMS omgezet in een compleet framework voor webtoepassingen.

Vereisten

Ondersteunde besturingssystemen
PostNuke is platformonafhankelijk. Het kan worden uitgevoerd op elke PHP- enabled webserver met databaseconnectiviteit. Klassieke LAMP- omgevingen of WAMP- omgevingen worden aanbevolen.
Ondersteunde webserver
elke PHP- enabled webserver, bijv. Zoals Apache , Internet Information Services , OmniHTTP . Apache met ondersteuning voor mod_rewrite aanbevolen
Ondersteunde databases
MySQL
Ondersteunde scripttalen
PHP > 4.1, PHP 5, safe_mode en register_globals = off worden ondersteund
hardware-eisen
Afhankelijk van de toepassing raden we 150 MB vrije ruimte aan, ongeveer 10 MB voor PostNuke, PHP Memorylimit van 8 MB, 16 MB aanbevolen

Afhankelijk van de gebruikte hardware; Aanvullende optimalisaties zijn mogelijk , bijvoorbeeld via eAccelerator

Literatuur

  • Markus Gossmer, Michael Schumacher, Andreas Schauperl: The PostNuke Compendium , Springer, Berlin (mei 2005), ISBN 3-540-21942-0
  • Kevin Hatch: PostNuke Content Management , Sams (december 2004), ISBN 0-672-32686-8