Orchard (CMS)

Orchard is een open , .NET platform- gebaseerd content management framework en content management systeem ontwikkeld onder de paraplu van de Microsoft Foundation Outercurve Foundation .

Het verklaarde doel van het Orchard-project is om aangepaste .NET Framework-gebaseerde applicaties mogelijk te maken, om herbruikbare componenten voor dit doel te bieden, en om een ​​levendige gemeenschap rondom het project op te bouwen . [2]

Technologie en architectuur

Orchard is volledig ontwikkeld in C # voor het .NET-platform. Met de nadruk op flexibiliteit en uitbreidbaarheid heeft Orchard een geavanceerde architectuur die sterk afhankelijk is van afhankelijkheidsinjectie . Bovendien wordt ASP.NET MVC gebruikt in combinatie met de Razor-syntaxis in plaats van klassieke ASP.NET-webformulieren. Hiermee kunt u ook gemakkelijk geldige (X) HTML genereren . Het gebruik van de nieuwste .NET-technologieën en -functies betekent echter ook dat Orchard 1.8 of hoger het .NET-framework vereist in versie 4.5 en als de IIS 7 of latere webserver .

De ontwikkelaars vertrouwen op een hele reeks open source-bibliotheken om de functionaliteiten te implementeren. Deze omvatten Autofac als een IoC-container , NHibernate voor database-abstractie en Lucene.NET voor het integreren van de zoekfunctie.

Orchard ondersteunt momenteel de Microsoft SQL Server- , SQL Server Compact Edition- en MySQL- of SQL Azure- databases op Windows Azure in de basisinstallatie .

Onder de naam Orchard Core wordt momenteel gewerkt aan de herimplementatie van de CMS op basis van ASP.NET Core. Een release candidate zal beschikbaar zijn in september 2017. [verouderd] [3]

Uitbreidbaarheid

Vanwege de geavanceerde architectuur is het mogelijk om Orchards op verschillende niveaus uit te breiden. Elke extensie is een module die kan worden gepubliceerd in de Orchard Gallery. In principe is elke module een ASP.NET MVC-toepassing die een of meer typen moduletypes kan bevatten.

Mogelijke typen modules zijn:

Thema’s

De look en feel van een website gerealiseerd met Orchard, dwz ontwerp en lay-out , kan worden beheerd met zogenaamde thema’s. Dit zijn meestal CSS-stylesheets en JavaScript- , ASP.NET MVC Razor-sjablonen die bestaan ​​uit HTML en code in de Razor-syntaxis, en een Placement.info- bestand [4] met informatie over waar een lay-out aangeeft welke inhoud is.

Widgets

Orchard biedt de mogelijkheid om widgets te ontwikkelen en te integreren in de site. Widgets zijn kleine blokken die bijvoorbeeld Tags om een blog post, Twitter – feeds weer te geven of iets dergelijks. Widgets koppelen inhoud op de website of stellen lay-outfuncties in.

Uitbreidingsmodule

Uitbreidingsmodules bevatten functies die de CMS op de achtergrond besturen. Deze hebben geen directe invloed op het uiterlijk van een website of beschikbare functies, maar bieden basismethoden die doorgaans binnen de infrastructuur van het systeem vallen en door een module worden gebruikt.

Inhoudsmodule

Inhoudsmodules zijn extensies die de logica bieden voor het maken, bekijken en bewerken, evenals de informatie die nodig is om content te presenteren.

Versies

versie vrijlating
1.11 aangekondigd voor het 4de kwartaal van 2016
1.10.1 11 mei 2016
1.10 18 maart 2015
1.9.3 1 februari 2016
1.9.2 15 oktober 2015
1.9.1 30 juni 2015
1.9 5 mei 2015
1.8.2 5 mei 2015
1.8 28 maart 2014
1.7 30 juli 2013
1.6 27 oktober 2012
1.5 18 juli 2012
1.4 1 maart 2012
1.3 4 oktober 2011
1.2 13 juni 2011
1.1 11 april 2011
1.0 17 januari 2011
0.8 (Beta) 25 oktober 2010
0,5 (bèta) 2 augustus 2010
Oude versie
Huidige versie
Toekomstige versie

Orchard-projecten

De ontwikkeling van Orchard creëerde zogenaamde kleisoorten. Kleien zijn dynamisch getypte, hiërarchisch geconstrueerde C # -objecten die enkele voordelen bieden ten opzichte van de ExpandoObject-klasse van het .NET-framework. In Orchard worden kleien onder andere gebruikt om de inhoud van een webpagina op te slaan. [5] [6] Omdat de ontwikkelaars een gemeenschappelijk gebruik in het concept van Clays herkenden, besloten ze om Clay te ‘spin-offen’ en beschikbaar te stellen als een afzonderlijk project. Met de release van versie 1.7 werd het gebruik van Clay afgezien ten gunste van de uitvoering. [7]

Licentie en onafhankelijkheid van Microsoft

Orchard valt onder de nieuwe BSD-licentie , dus het kan zonder kosten worden gebruikt, opnieuw worden verdeeld en zonder wijzigingen worden gepubliceerd. De broncode is publiek toegankelijk in de bronbesturing van het project. [8]

Hoewel het project werd geïnitieerd door Microsoft en actief wordt ontwikkeld door Microsoft-medewerkers, liggen de rechten op het project bij Microsoft’s eigen onafhankelijke open-source stichting Outercurve Foundation.

Deelname van de gemeenschap aan de verdere ontwikkeling van het systeem is uitdrukkelijk gewenst en wordt actief ondersteund. De besturing van het project is in handen van de stuurgroep van de boomgaard, momenteel samengesteld uit vijf mensen die door de gemeenschap zijn gekozen. [9] Een van de vijf leden van de stuurgroep is momenteel een medewerker van Microsoft. [10]

Literatuur

Boeken

 • John Zablocki: Orchard CMS: up and running . O’Reilly & Associates, Sebastopol, CA 2012, ISBN 978-1-449-32021-8

Artikel

 • Betrand Le Roy: Orchard CMS: Orchard Extensibility In: MSDN Magazine januari 2012, deel 27, nummer 1, pp. 56 ev ISSN  1528-4859

Videotrainingen

 • Kevin Kuebler: Orchard Fundamentals (online) , Pluralsight, 2011
 • Kevin Kuebler: Advanced Orchard (online) , Pluralsight, 2012

Webkoppelingen

 • Orchard-projectwebsite
 • Orchard-website voor ontwikkelaars
 • Clay projectwebsite

Individuele proeven

 1. Spring omhoog↑ Releaseopmerkingen: Orchard 1.10.2. Orchard Project, 25 april 2017; opgehaald op 26 juli 2017 (Engels).
 2. Jumping Up↑ doelstellingen van het Orchard project Orchard- Codeplex webpagina
 3. Spring omhoog↑ Orchard Core Roadmap. In: GitHub. Betreden op 25 juli 2017 (Engels).
 4. Jump up↑ Inzicht in de plaatsing.info File Orchard-documentatie
 5. Spring omhoog↑ Clay: kneedbare C # dynamische objecten – deel 1: waarom hebben we het nodig Ontwikkelblog van Bertrand Le Roy
 6. Jump up↑ Clay: kneedbare C # dynamische objecten – deel 2 Blog van Bertrand Le Roy
 7. Spring omhoog↑ Wijzig logboek naar versie 1.7 Orchard-projectwebsite
 8. Spring omhoog↑ Orchard-broncode Orchard-broncodebeheerwebinterface
 9. Jump up↑ Aankondiging voor de verkiezing van het Orchard Community Forum van de stuurgroep
 10. JumpUp ↑ De leden van de orchard-projectwebsite van Orchard Steering Committee