Nucleus CMS

Nucleus CMS is een gratis , onder het GNU General Public License gelicentieerde Web Content Management System (CMS), dat is geschreven in PHP en een MySQL- database gebruikt. Het werd voor het eerst geschreven en onderhouden door Wouter Demuynck. Het wordt gebruikt om blogs uit te voeren .

Een splitsing van het kern-CMS is Blog: CMS , dat al verschillende sjablonen (“skins”) en plug-ins bevat.

In juni 2014 werd de verdere ontwikkeling van Nucleus CMS stopgezet.

Geschiedenis

Nucleus CMS werd voornamelijk geschreven door Wouter Demuynck tijdens zijn informatica-studies. In januari 2000 gebruikte Demuynck een blog van Blogger.com . Na enige tijd wilde hij een commentaarfunctie en schreef hij er een PHP-script voor. Later breidde hij het script uit om verschillende blogs op één pagina te gebruiken.

Talloze externe auteurs hebben plug-ins gemaakt die de functionaliteit van het systeem uitbreiden. De aanbevolen, zogenaamde “essentiële” plug-ins zijn een spamfilter , trackback -Receptie, inbedding externe RSS – webfeeds of agenda en onderzoek functies.

Ontvangst

Nucleus CMS ontvangt regelmatig goede recensies en wordt doorgaans beter beoordeeld door de gebruikers van het opensourceCMS-archief dan de populaire concurrent WordPress . [1]

Verschillende Webhosters bieden Nucleus CMS aan als een vooraf geïnstalleerd Weblogsystem.

In een in 2007 gepubliceerde O’Reilly-publicatie voor publicatie op internet was Nucleus een aanvulling op z. B. Movable Type en Textpattern gerekend tot de bekendste blogsystemen . [2]

Webkoppelingen

  • Nucleus CMS – officiële website (Engels)
  • Nucleus CMS – Duitstalige website

Individuele proeven

  1. Spring omhoog↑ Nucleus CMS bij opensourceCMS .
  2. Spring omhoog↑ Moritz Sauer: weblogs, podcasting en online journalistiek. O’Reilly, Keulen december 2006. ISBN 978-3-89721-458-3 . There, p.4: “De meest populaire blogsystemen omvatten Movable Type, Nucleus CMS, Textpattern, Plog, Drupal, pMachine, blosxom, Serendipity en de WordPress die in dit boek zijn geïntroduceerd.”