FlexWiki

FlexWiki was een gratis wikisoftware van Microsoft , waarvan het merendeel door David Ornstein werd ontwikkeld als onderdeel van het initiatief voor gedeelde bronnen .

De wiki-software stond onder de Common Public License van IBM . FlexWiki gebruikte .NET- technologie en had een ingebouwde scripttaal met de naam WikiTalk. WikiTalk was gebaseerd op de Smalltalk- programmeertaal , vandaar de naam. Het was een eenvoudige objectgeoriënteerde programmeertaal waarmee gebruikers dynamisch gedrag aan wiki-pagina’s konden toevoegen.

Na de Windows Installer XML (WiX) en de Windows Template Library (WTL) was FlexWiki het derde Microsoft-project dat via SourceForge werd verspreid . De broncode is in september 2004 gepubliceerd .

Hoewel veel wikisystemen een database gebruiken om hun pagina’s op te slaan, begon de ontwikkeling van FlexWiki met tekstgebaseerde opslag. Hoewel dit de administratieve overhead voor het uitvoeren van een wiki-aanwezigheid verminderde, was het moeilijk, zo niet onmogelijk, om een ​​dergelijk systeem te schalen . Met versie v1.8.01653 was het echter mogelijk om de inhoud van een FlexWiki-aanwezigheid op te slaan in een SQL Server-database, waardoor een wiki wordt geschaald tot de grootte van een serverfarm . De oorspronkelijke opslag van tekstbestanden is nog steeds beschikbaar en is ook de standaardinstelling.

Begin 2009 was de ontwikkeling volledig stopgezet en de website van de software onder flexwiki.com was uitgeschakeld. De software kan nog steeds worden gedownload onder SourceForge .