Feng Office

Feng Office (voorheen OpenGoo ) is een gratis webgebaseerde kantoorsoftwarepakket ( online kantoor ) met functies van samenwerkingssoftware en PIM . Het is beschikbaar als gratis software onder de gratis Affero General Public License (AGPL).

Het biedt functies voor tekstverwerking , presentatie , agenda ( takenlijsttijdbeheer ), e-mail , adresboek en projectbeheer (taken kunnen worden toegewezen, werkschema’s worden verzameld en rapporten kunnen worden gegenereerd). ( Spreadsheets worden binnenkort mogelijk.) Naast het maken en bewerken van documenten beheert het ook alle geüploade bestanden (inclusief versiebeheer ).

Feng Office is technisch gezien server-side op PHP (geen ondersteuning voor PHP 7) en een MySQL- database, aan clientzijde op JavaScript ( Ajax via ExtJS ).

Het gelijknamige bedrijf biedt ook commercieel gebruik van Feng Office-installaties op zijn servers als een service ( Software as a Service , SaaS).

Geschiedenis

Feng Office vindt zijn oorsprong in de Universidad de la República , de grootste universiteit in Uruguay . De softwaretechnici Conrado Viña, Marcos Saiz en Ignacio de Soto hebben het eerste prototype ontwikkeld als onderdeel van hun proefschrift. [1] Op basis van de laatste gratis versie van ActiveCollab software werd ontwikkeld, dat voor het eerst werd gepubliceerd onder de naam van Feng Office. Voor het bewerken van tekstdocumenten is de F CKeditor geïntegreerd.

Op 16 december 2009 kondigde het bedrijf Feng Office aan om de software te hernoemen naar Feng Office. [2]

Individuele proeven

  1. Jump up↑ http://www.mytestbox.com/miscellaneous/mytestbox-interviews-the-ceo-of-feng-office-an-open-source-online-collaboration-platform/
  2. Spring omhoog↑ Aankondiging in het Feng Office-blog