Bigace

Bigace is gepubliceerd in de eerste versie in 2004 open-source – Web Content Management Systeem (CMS). Het is gebaseerd op de server-side scripting language PHP en het database systeem MySQL . BIGACE zal niet verder worden ontwikkeld [1] . Primaire doelgroepen waren privéwebsites, uitvoeringen door clubs en uitvoeringen door kleine en middelgrote bedrijven.

Functies

BIGACE kan eenvoudig worden aangepast aan speciale situaties met plug-ins (zogenaamde extensies , kleine uitbreidingsprogramma’s). Deze kunnen met één klik worden geïnstalleerd, zodat vele toepassingen kunnen worden afgedekt zonder uw eigen programmacode te hoeven schrijven . Gastenboek, fotoalbum, blog en commentaar en anderen. Een voordeel is de meertaligheid van de voor- en achterkant , waar BIGACE is vertaald in meer dan 6 talen.

BIGACE heeft de mogelijkheid om een willekeurig aantal clients te beheren. Elk aantal gebruikers kan per client worden gebruikt, die kan worden beheerd in vrij configureerbare gebruikersgroepen en die zijn voorzien van toegangsrechten .

De inhoudobjecten die moeten worden beheerd, kunnen in elk gewenst aantal taalversies worden gemaakt, zodat een meertalige website kan worden bijgehouden voor verschillende gebruikersgroepen.

Bediening

BIGACE wordt bestuurd op een webserver met een webbrowser . Voor de operatie is geen extra software met de editor nodig, maar de Webbrowser moet JavaScript ondersteunen. BIGACE biedt een verscheidenheid aan toepassingen die zijn onderverdeeld in ontwerp, toepassing en inhoud.

De administratie (de zogenaamde backend ) is het zichtbare gedeelte van BIGACE in de webbrowser, waarin inhoud wordt gemaakt en bewerkt. Een rich-text-editor, waarin inhoud kan worden opgemaakt als in een tekstverwerker(bijvoorbeeld Word ), stelt gebruikers ook zonder HTML- kennis in staat om redactionele werkzaamheden uit te voeren.

Zoekmachine vriendelijkheid

Als u webpagina’s wilt maken die bijzonder geschikt zijn voor de crawltechniek van de moderne moderne zoekmachines, biedt BIGACE enkele aanpassingsopties. Naast het bijhouden van meta-tags voor trefwoorden en beschrijvingslabels, die afzonderlijk per pagina kunnen worden gespecificeerd, is het mogelijk om uw eigen metatags te integreren. Paginatitels kunnen voor elke pagina worden gedefinieerd, waarbij in de sjabloon zowel de titels van het project als de paginanaam en paginatitel als eigen variabelen beschikbaar zijn. Het herschrijven van de door het systeem gegenereerde URL’s in een zoekmachinevriendelijk formaat wordt bereikt via URL-herschrijving . Bovendien biedt het systeem drempelvrije en normen-conforme code, in de standaard installatie wordt een tafelloos ontwerp geleverd.

Bovendien kan de installatie van een extensie nog meer punten implementeren:

analyse
Een configuratie-item kan worden gebruikt om een Google Analytics- ID in te stellen. Dit resulteert in een geautomatiseerde uitvoer van de vereiste code voor dit hulpmiddel op de juiste plaats in de broncode van de pagina.
Sitemap
Het kan automatisch een sitemap worden gegenereerd, bijvoorbeeld voor overdracht naar grote zoekmachines.
Robot tags
Pagina’s kunnen expliciet worden uitgesloten van indexering. De vereiste HTML-code wordt automatisch op de juiste plaats gegenereerd.

Hosting

Omdat BIGACE een server-gebaseerde software is, is de afhankelijkheid van PHP 5.1 en MySQL 4.1 een vereiste. Bovendien is een webserver vereist, met officiële ondersteuning voor Apache , Microsoft IIS en Lighttpd . Aan de PHP-kant zijn enkele uitbreidingen nodig, zoals SimpleXML, die zijn opgenomen in elke standaard PHP-installatie en waarvan het bestaan ​​wordt gecontroleerd tijdens de installatie van BIGACE.

De installatie kan handmatig gebeuren, door de benodigde programmapakketten met z. B. gekopieerd met behulp van de FTP of SSH op de server en daar uitgepakt.

Sinds mei 2009 is BIGACE als SaaS-software van Parallels, de fabrikant van de beheerinterface Plesk , gecertificeerd met goud [2] en implementeert daarmee de APS-standaard volledig in versie 1.1 [3] . Voor de eindgebruiker betekent dit dat hij BIGACE met slechts één klik kan installeren wanneer hij zijn website beheert met APS-gecertificeerde software zoals Plesk of SysCP .

Er zijn verschillende webhosts [4] [5] die zich hebben gespecialiseerd in het gebruik van BIGACE en zo garanderen dat hun aanbiedingen volledig compatibel zijn met de vereisten van het systeem.

Licentie

BIGACE wordt uitgebracht onder de GPL- versie 2 [6] , de broncode is dus vrij toegankelijk, commercieel bruikbaar en uitbreidbaar voor iedereen.

Kritiek

Het bereik van extensies is lager dan vergelijkbare systemen. In oktober 2009 waren er ongeveer 50 extensies beschikbaar, terwijl er voor Joomla , Drupal of TYPO3 enkele honderden of zelfs enkele duizenden extensies zijn. BIGACE biedt echter al functies in het kernsysteem (met wachtwoord beveiligde gebieden met ledenregistratie, wachtwoordherstel, multi-client-mogelijkheden en nog veel meer) die alleen beschikbaar zijn met andere CMS via extensie.

Het kernsysteem van BIGACE wordt momenteel ontwikkeld door slechts één ontwikkelaar, wat van cruciaal belang kan zijn voor duurzame ontwikkeling. Voor de ontwikkeling van uitbreidingen zijn echter verschillende ontwikkelaars beschikbaar. Daarnaast bieden verschillende webagentschappen professionele BIGACE-services, waarvoor echter geen certificeringen bestaan zoals met systemen zoals Typo3 .

Webkoppelingen

 • Officiële startpagina
 • Vooral Engelstalige documentatie
 • Sourceforge projectwebsite
 • Ohloh projectwebsite
 • Vermelding op OpenSourceCMS.com

Individuele proeven

 1. Jump up↑ Kevin Pope: Bigace v3 en een laatste dag doei! Betreden op 9 april 2017 .
 2. Spring omhoog↑ Certificeringsbericht
 3. Jump up↑ APS Gold gecertificeerd softwarepakket
 4. Jump up↑ A2 Hosting
 5. Spring omhoog↑ BuyHTTP Hosting
 6. Spring omhoog↑ http://www.bigace.de/en/license.html